2 morötter
1 st gul lök
400 g krossade tomater
1 zucchini
1 krm cayennepeppar
2 krm salt och peppar
1-2 burk(ar) tonfisk (ca 170 g)
1 krm citronpeppar
½ dl vatten
500 g keso
Lasagneplattor, gärna fullkorn
Gör såhär: Sätt ugnen på 250 grader. Riv morötter och zucchini. Hacka löken och fräs allt tillsammans i en lite djupare panna. Slå över tomatkrossen och krydda med cayennepeppar, citronpeppar, salt och peppar. Häll av vattnet från tonfisken och rör ner i såsen. Tillsätt vatten och låt småputtra medan du tar fram lasagneplattorna och en ugnsform. Börja med ett litet lager tonfisksås. Lägg sedan på ett lager plattor, ett lager tonfisk och ett lager keso. Upprepa igen (beroende på hur stor form du har) och avsluta med plattor keso och toppa med oregano och riven ost. Gratinera i ugnen i ungefär 20-25 minuter.