Broccoli och sås 1 broccoli 2 msk smör 1/2 dl grädde 1 msk ricottaost 1 vitlöksklyfta salt och peppar salvia 1/4 dl riven parmesan
Gör såhär: Stick med en gaffel i sötpotatisen och väv in i hushållspapper. Sätt i micron på högsta värmen i 7-10 minuter tills mjuknat. Skala potatisarna och lägg innehållet i en mixer med ricottaost, parmesan och salt. Mixa tills len. Häll gradvis i mjöl tills degen går att arbeta. Ta ut på arbetsbänk och skär degen i mindre bitar, 2 cm. Koka upp mycket vatten en stor kastrull. Lägg i några gnocchi i taget och låt ligga tills de flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev och bryn i smöret tills gyllenbruna i en stekpanna. Koka upp vatten till broccolin och låt koka i en minut. Lägg sedan i kallt vatten för god konsistens. I stekpannan för gnocchi, rör ner broccoli, grädde, ricottaost, vitlök, salt, peppar och salvia. Låt stå på medelhög värme i någon minut. Servera med riven parmesan ovan.