Pumpapasta och citrusricotta

Pumpapasta med ricottakräm och crunch

2 pers


pasta för 2 (gärna bucatini)

1/2 liten pumpa (butternut)

4 kvistar timjan

2 vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

100 g ricotta

1 citron

30 g pecannötter

15 g panko

olivolja


Gör såhär: 

Värm ugnen till 200 grader. Skala pumpan, ta bort kärnorna och skär i kuber. Lägg ut pumpan på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut vitlöksklyftorna (oskalade) och timjan. Drissla över rapsolja, salt och peppar. Låt gå i ugn i ca 30 minuter. 

Mednas plåten är i ugnen, rosta pekannötter och panko i en panna på hög värme med olja tills de får en fin gyllenbrun färg.

Blanda ricotta, citronskal och olivolja till en kräm. 

Koka pastan.

Ta ut plåten med pumpa. Ta bort stjälken på timjankvistarna. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner i en bunke. Lägg ner pumpan. Tillsätt chiliflakes. Mixa till en slät pure. Salta om det behövs. 

Blanda pumpakrämen med pastan. Lägg ett lager ricottakräm i botten på tallriken, lägg upp pasta ovanpå, och strössla panko/nöt crunchet. MUMS!

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång