Pumpapasta och citrusricotta
Pumpapasta med ricottakräm och crunch

2 pers
pasta för 2 (gärna bucatini)
1/2 liten pumpa (butternut)
4 kvistar timjan
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
100 g ricotta
1 citron
30 g pecannötter
15 g panko
olivolja
Gör såhär:
Värm ugnen till 200 grader. Skala pumpan, ta bort kärnorna och skär i kuber. Lägg ut pumpan på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut vitlöksklyftorna (oskalade) och timjan. Drissla över rapsolja, salt och peppar. Låt gå i ugn i ca 30 minuter.
Mednas plåten är i ugnen, rosta pekannötter och panko i en panna på hög värme med olja tills de får en fin gyllenbrun färg.
Blanda ricotta, citronskal och olivolja till en kräm.
Koka pastan.
Ta ut plåten med pumpa. Ta bort stjälken på timjankvistarna. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner i en bunke. Lägg ner pumpan. Tillsätt chiliflakes. Mixa till en slät pure. Salta om det behövs.
Blanda pumpakrämen med pastan. Lägg ett lager ricottakräm i botten på tallriken, lägg upp pasta ovanpå, och strössla panko/nöt crunchet. MUMS!