Pasta zafferano med räkor

3-4 personer

1 pkt saffran
2 st bananschalottenlökar, finhackade
300 g valfri pasta
200g färska handskalade räkor

3 st vitlöksklyftor, finhackade
200 g sparris, skuren i mindre bitar
chiliflakes
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
en klick smör
salt och svartpeppar


Gör såhär: fräs vitlök, schalottenlök, sparris och chili i olivolja på medelhög värme utan att ta färg (sparrisen ska forfarande vara krispig och go). Gå sedan i med saffran (som du löst upp i någon deciliter vatten) och vitt vin. Reducera till hälften typ. Häll i grädden och låt koka i ca 10 minuter. Släng i en klick smör för extra smak. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan al dente och blanda sedan ner i såsen tillsammans med lite pastavatten. Till sist, gå i med räkorna och rör runt. Smaka av med salt och svartpeppar. Upp på tallrik med lite finhackad persilja och parmesan.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång