3-4 personer
1 pkt saffran
2 st bananschalottenlökar, finhackade
300 g valfri pasta
200g färska handskalade räkor
3 st vitlöksklyftor, finhackade
200 g sparris, skuren i mindre bitar
chiliflakes
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
en klick smör
salt och svartpeppar
Gör såhär: fräs vitlök, schalottenlök, sparris och chili i olivolja på medelhög värme utan att ta färg (sparrisen ska forfarande vara krispig och go). Gå sedan i med saffran (som du löst upp i någon deciliter vatten) och vitt vin. Reducera till hälften typ. Häll i grädden och låt koka i ca 10 minuter. Släng i en klick smör för extra smak. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan al dente och blanda sedan ner i såsen tillsammans med lite pastavatten. Till sist, gå i med räkorna och rör runt. Smaka av med salt och svartpeppar. Upp på tallrik med lite finhackad persilja och parmesan.