4 personer
Grundrecept pastadeg
400 g durumvetemjöl/00-mjöl
4 ägg 240 g
Gör såhär: Häll ut mjölet i en hög på arbetsbänken. forma ett stort hål i mitten. Knäck i äggen. Vispa med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Täck i plastfolie i kylen och låt vila i ca 1 timme.
Pistagepesto
2 krukor basilika
1 kruka persilja
3/4 dl olivolja
1/2 dl rapsolja
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl riven parmesan
1/2 dl rostade pistagenötter
1/2 skalad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
Gör såhär: Mixa samtliga ingredienser.
Rulla pastadegen enligt youtube anvisning för trofie. Ju mindre bitar desto lättare är det att rulla dem. Koka pastan i 2 minuter i saltat vatten. Häll av och blanda med peston. Toppa med burrata och svartpeppar.