Trofie med Pistagepesto

4 personer 


Grundrecept pastadeg
400 g durumvetemjöl/00-mjöl
4 ägg 240 g

Gör såhär: Häll ut mjölet i en hög på arbetsbänken. forma ett stort hål i mitten. Knäck i äggen. Vispa med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Täck i plastfolie i kylen och låt vila i ca 1 timme. 

Pistagepesto 
2 krukor basilika
1 kruka persilja
3/4 dl olivolja 
1/2 dl rapsolja
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl riven parmesan 
1/2 dl rostade pistagenötter
1/2 skalad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt

Gör såhär: Mixa samtliga ingredienser. 

Rulla pastadegen enligt youtube anvisning för trofie. Ju mindre bitar desto lättare är det att rulla dem. Koka pastan i 2 minuter i saltat vatten. Häll av och blanda med peston. Toppa med burrata och svartpeppar. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång