Friterad getostboll med karamelliserad lök

ca. 5-6 bollar

100 gram chèvre
2 msk smör
2 gula lökar
1 msk balsamvinäger eller balsamico
1 msk creme fraich eller majo för att binda ihop
Några kvistar timjan
Några kvistar bladpersilja
2 krm salt
2 krm svartpeppar

3 dl panko
2 ägg
3 dl rapsolja till fritering

Örtkräm:
1 dl creme fraich
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad persilja
2 msk örtolja(kan bytas ut som olivolja)
1/2 citron saft + Zest
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör såhär: Finhacka löken och stek i smör på låg värme tills den börjar bli karamelliserad (ca. 40 min).
Låt löken svalna helt i en bunke och tillsätt sedan balsamico, smulad chèvre och kryddor. Rör ihop och ställ eventuellt i kyl för att den ska blir mer fast i konsistens. Rulla sedan till bollar och vänd först i panko. Sen i uppvispat ägg och sist i panko igen.
Rör ihop ingredienserna till krämen. Bre ut på en tallrik.
Hetta upp olja i en kastrull. Testa så att oljan är tillräckligt varm. I med bollarna försiktigt och fritera tills gyllene. Upp och lägg på hushållspapper.
Upp med bollarna medans de är varma på krämen. Avsluta med lite mer färsk timjan. KRISP ÄT! 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång