Friterad getostboll med karamelliserad lök

ca. 5-6 bollar
100 gram chèvre
2 msk smör
2 gula lökar
1 msk balsamvinäger eller balsamico
1 msk creme fraich eller majo för att binda ihop
Några kvistar timjan
Några kvistar bladpersilja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
3 dl panko
2 ägg
3 dl rapsolja till fritering
Örtkräm:
1 dl creme fraich
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad persilja
2 msk örtolja(kan bytas ut som olivolja)
1/2 citron saft + Zest
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Gör såhär: Finhacka löken och stek i smör på låg värme tills den börjar bli karamelliserad (ca. 40 min).
Låt löken svalna helt i en bunke och tillsätt sedan balsamico, smulad chèvre och kryddor. Rör ihop och ställ eventuellt i kyl för att den ska blir mer fast i konsistens. Rulla sedan till bollar och vänd först i panko. Sen i uppvispat ägg och sist i panko igen.
Rör ihop ingredienserna till krämen. Bre ut på en tallrik.
Hetta upp olja i en kastrull. Testa så att oljan är tillräckligt varm. I med bollarna försiktigt och fritera tills gyllene. Upp och lägg på hushållspapper.
Upp med bollarna medans de är varma på krämen. Avsluta med lite mer färsk timjan. KRISP ÄT!