Olivoljekaka

8-10 portioner 

300 g mjöl

1 1/2 tsk salt 

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver 

380 g socker 

4 ägg

3 dl standardmjölk (300 g)

3 dl fruktig olivolja (300 g)

1 apelsin, finrivet skal och juice 

1/2 dl grand marnier (eller apelsinjuice)

ev florsocker


Gör såhär: sätt på ugnen på 175 grader. Olja en springform (24-26 cm) med lite olivolja och täck botten med bakplåtspapper. Blanda mjöl, salt, bikarbonat och bakpulver i en bunke. Rör ihop socker och ägg med en visp i en annan rymlig bunke. Tilsätt mjölk, olivolja, apelsinskal, apelsinjuice och grand marnier och rör om. Gör en fördjupning i mitten i mjölet, häll all vätska där och rör om med visp på det precis blandas. Häll smeten i formen och baka ungefär 1 timme mitt i ugnen tills provstickan kommer ut torr. Låt svalna i formen i 10 minuter på ett galler innan du lyfter av formen. Pudra eventuellt med florsocker innan servering. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång