Miso-sesam Ramen
Miso-sesam Ramen

Ingredienser
(Så länge du gör buljongen kan du köra lite vad du har hemma) (Sjögräs är jättegott på men om du inte har det kan du ha lite grönkålschips eller liknande för krisp)
6 cups grönsaksbuljong med låg natriumhalt
1/4 cup låg natrium sojasås använda mer eller mindre, efter smak
2 msk risvinäger
1/4 cup tahini
3 msk vit misopasta
2 msk het chiliolja
1/4 cup torkad porcini-svamp (valfritt, men rekommenderas)
2-3 cm färsk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, hackade eller rivna
2-4 rutor ramennudlar
4 dl strimlad grönkål eller babyspenat
4 msk saltat smör, smält eller olivolja
2 pund blandade svampar, grovt rivna
2 små schalottenlök, skivade
2 msk råa sesamfrön
1/2 tsk chiliflakes använder mer eller mindre, efter smak
1/4 cup färsk koriander, hackad
4-6 mjuka eller hårdkokta ägg, för servering
skivade morötter och salladslök, för servering
Gör såhär:
1. I en stor soppkruka, kombinera buljongen, 2 cups vatten, sojasås, vinäger, tahini, miso och chiliolja. Tillsätt torkad svamp (om du använder), ingefära och vitlök. Sätt på medelvärme på spisen och låt sjuda, sänk värmen till medel-låg och låt sjuda i 20 minuter, tills buljongen doftar mycket.
2. Ta bort och ansa svampen. Koka upp soppan på hög värme. Rör ner nudlar, grönkål eller spenat och koriander. Låt stå i 5 minuter eller tills nudlarna är mjuka.
3. Gör under tiden svampen. Stek svampen i smör. Tillsätt schalottenlök, sesamfrön, chiliflakes och en nypa salt. Stek tills svampen är gyllene och lite krispig.
4. Häll soppan i skålar och toppa med de knapriga svamparna, äggen, morötterna, salladslöken och ytterligare chiliolja. Njut av!