Majrova med krämig rågstuvning

Ingredienser, 4 pers:

Rågstuvning 

  • 2 dl hel råg (alternativt svensk substitut till ris)
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 gul lök
  • 2 kvistar timjan
  • 2 champinjoner
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 kruka persilja
  • salt
  • svartpeppar

Majrovor

  • 4 små svedjerovor
  • 100 gr smör
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl grönsaksbuljong

Gör så här:

Koka rågen nästan klar enligt angivelse på förpackningen. Skär av topp och botten på rovorna för bättre stekyta. Smält smöret i panna, lägg i rovorna tillsammans med rosmarin och vitlök. Slå på grönsaksbuljong. Låt rovorna puttra under lock tills de är mjuka, ca 20 minuter. Ta av locket och låt koka 5-10 minuter till medans buljongen reducerar och 'endast' smöret är kvar så att rovorna får en karamelliserad yta. (Spara lite av smöret till servering!)

Under tiden, finhacka lök och champinjoner och stek några minuter på medelvärme. Häll på rågen (efter att du hält av överblivet vatten). Häll över grönsaksbuljong så det täcker och sjud tills all buljongen är inkokt. När rovorna är klara och buljongen inkokt, rör ner creme fraiche och finhackade örter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp och häll på lite av smöret från pannan med rovorna. Mums!

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång