Majrova med örtsås

Picklad majrova 

1/4 majrova 

1 msk ättika (24%)

2 msk socker 

4 msk vatten


Kräm

1 dl creme fraiche

1 dl finriven parmesan 

1 tsk dijon

1 tsk grovstark senap 

1 liten riven vitlöksklyfta 

1/2 pressad citron 

några färska dragonblad (alt. annan ört - tex citrontimjan)

salt och peppar


Majrova 

1 1/2 - 2 majrovor 

smör och olja att steka i 


Purjurlök

olja

salt och peppar 


Gör såhär: Börja med den picklade majrovan. Hyvla tunt på mandolin. Rör ihop lagen  och lägg ner majrovan. Låt stå. Rör ihop alla ingredienser till krämen. Ställ kallt. 

Skär ner purjorlöken i små stubbar (ca. 2 cm höga). Ringla över olivolja och salt. Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 min tills löken får lite färg. 

Dela majrovorna i klyftor. Stek dem sedan i rikligt med smör och olja i en stekpanna på medelhög värme i 20-30 minuter. 

Klicka ut krämen på en tallrik. På med varm majrova, purjurlök och picklad majrova. Servera!

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång