Majrova med örtsås

Picklad majrova
1/4 majrova
1 msk ättika (24%)
2 msk socker
4 msk vatten
Kräm
1 dl creme fraiche
1 dl finriven parmesan
1 tsk dijon
1 tsk grovstark senap
1 liten riven vitlöksklyfta
1/2 pressad citron
några färska dragonblad (alt. annan ört - tex citrontimjan)
salt och peppar
Majrova
1 1/2 - 2 majrovor
smör och olja att steka i
Purjurlök
olja
salt och peppar
Gör såhär: Börja med den picklade majrovan. Hyvla tunt på mandolin. Rör ihop lagen och lägg ner majrovan. Låt stå. Rör ihop alla ingredienser till krämen. Ställ kallt.
Skär ner purjorlöken i små stubbar (ca. 2 cm höga). Ringla över olivolja och salt. Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 min tills löken får lite färg.
Dela majrovorna i klyftor. Stek dem sedan i rikligt med smör och olja i en stekpanna på medelhög värme i 20-30 minuter.
Klicka ut krämen på en tallrik. På med varm majrova, purjurlök och picklad majrova. Servera!