Lysande gul fisksoppa

400 g torskfilé, sej eller hoki
300 g laxfilé
½ purjolök 
½ gullök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 ½ tsk salt

1 tsk timjan
1 tsk basilika
3 ½ dl torrt vin

2 fiskbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
2 dl créme fraiche
2 dl vatten 
1 paket saffran
1 ½ tsk tomatpuré 


Gör såhär: Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken. Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund. Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter. Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång