Linsgryta med pumpa

4 portioner 


250 g torkade svarta liner 
400-500 g butternutpumpa 
5 schalottenlökar/2-3 gula lökar 
4 vitlöksklyftor 
1 röd paprika 
chili 
2 tomater 
1 1/2 tsk spiskummin 
1 tsk gurkmeja 
1 tsk kanel
1 tsk paprikapulver 
1 tsk malen koriander 
1 burk kokosmjölk 
1 msk tahini
1 msk honung 
1 msk limejuice 
3 msk soja 
peppar 

Sås
2 dl yoghurt
1 tsk honung 
1 tsk olivolja
salt och peppar 


pitabröd 
picklad rödlök
koriander 


Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Koka linserna i en kastrull i 10 minuter (de ska vara underkokta). Häll av vattnet och låt stå. Skala och skär pumpan i centimeter-stora bitar, lägg i en ugnsform med olja och salt och baka i 20 minuter. Skala och hacka löken, vitlöken, paprikan och tomaterna. Fräs löken i olja tills den mjuknar. Tillställ vitlök, paprika, chili, tomater och kryddor. Fräs några minuter på låg värme. Rör i de kokta linserna, den rostade pumpan, kokosmjölk, tahini och honung och låt sjuda i 5 minuter. Späd ut med vatten om det behövs. Tillsätt limejuice och soja och smaka av med salt och peppar. 

Blanda alla ingredienser till såsen. 
Servera med pitabröd, picklad rödlök och koriander. 


Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång