Sås 2 dl yoghurt 1 tsk honung 1 tsk olivolja salt och peppar
pitabröd picklad rödlök koriander
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Koka linserna i en kastrull i 10 minuter (de ska vara underkokta). Häll av vattnet och låt stå. Skala och skär pumpan i centimeter-stora bitar, lägg i en ugnsform med olja och salt och baka i 20 minuter. Skala och hacka löken, vitlöken, paprikan och tomaterna. Fräs löken i olja tills den mjuknar. Tillställ vitlök, paprika, chili, tomater och kryddor. Fräs några minuter på låg värme. Rör i de kokta linserna, den rostade pumpan, kokosmjölk, tahini och honung och låt sjuda i 5 minuter. Späd ut med vatten om det behövs. Tillsätt limejuice och soja och smaka av med salt och peppar.
Blanda alla ingredienser till såsen. Servera med pitabröd, picklad rödlök och koriander.