Lasagne

6 personer
1 lök
1 morot
1 selleri
2 vitlöksklyftor
400 g belugalinser
200 g svamp
1/2 msk soya
rosmarin eller timjan efter smak
1 burk krossade tomater
3 dl grönsaksbuljong
1/2 msk tomatpure
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
lasagneplattor
Béchamel:
2-3 msk olja
6 dl mjölk
6 msk mjöl
1 näve ost
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
mycket peppar
Gör såhär: Koka belugalinserna i en sparat kastrull i 10 minuter (de ska vara underkokta). Häll av det svarta vattnet och låt stå. Hacka lök, selleri, vitlök, riv moroten och stek i olja på låg värme tillsammans med rosmarin/timjan och paprikakrydda. Stek i 5 minuter. Hacka svampen och lägg i pannan. Stek ytterligare 5-10 minuter. Tillsätt soya, krossade tomater, tomatpure och buljong. Koka upp och låt puttra i 30 minuter. Krydda med salt och peppar (och chilikrydda om du vill) och häll i linserna och koka ytterligare 3-4 minuter.
Sätt på ugnen på 180 grader.
Under tiden, gör såsen. Häll olja i en kastrull och värm upp. Häll i mjölet gradvis medan du vispar. Häll i mjölken, osten och senapen under omrörning. Rör tills den tjocknar, ca 10 minuter. Sluta inte röra!!!! Krydda med salt och peppar.
Sätt ihop lasagnen: tomatsås, plattor, sås, tomatsås, plattor, sås. Sätt in i ugnen i 45-50 minuter.
2-3 msk olja
6 dl mjölk
6 msk mjöl
1 näve ost
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
mycket peppar
Sätt på ugnen på 180 grader.
Under tiden, gör såsen. Häll olja i en kastrull och värm upp. Häll i mjölet gradvis medan du vispar. Häll i mjölken, osten och senapen under omrörning. Rör tills den tjocknar, ca 10 minuter. Sluta inte röra!!!! Krydda med salt och peppar.
Sätt ihop lasagnen: tomatsås, plattor, sås, tomatsås, plattor, sås. Sätt in i ugnen i 45-50 minuter.