150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
2 tsk kardemumma
1,4 l vetemjöl
Fyllning
kanel
vaniljsocker
strösocker
smör
mandelmassa
Gör såhär: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm den till 37 grader. Smula ner jästen i en degskål och häll över degvätskan och rör om tills jästen har löst sig. Mät upp mjölet. Tillsätt socker, kardemumma och mjölet (spara 0,5 dl till utbakning). Arbeta degen kraftigt, ca 5 min med maskin. Låt degen jäsa med bakduk ca 30 min. Knåda degen smidigt på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar och kavla ut till en avlång kaka. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär rullen i delar och lägg dem i pappersformar på plåtar. Låt jäsa i 40 min. Pänsla och grädda bullarna i ugnen i 250 grader 5-10 min.