Mammas musli

10 dl gryn: korn, vete, råg och havre
2 dl nötter: hasselnötter, pekannötter, mandlar
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor

2 tsk kardemumma
3 tsk kanel

1 dl olja (0.7 dl kokosolja och 0.3 dl rapsolja)
1 dl vatten
1 dl honung

1 dl kokosflingor
1-2 dl russin


Gör såhär:
Sätt ugnen på 180°. Blanda gryn, nötter torra ingredienser i en bunke. Rör i kryddor. Värm upp olja, vatten och honung i en kastrull. Droppa det över grynblandningen och blanda runt tills genomfuktat. Häll allt i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Rör om då och då. Låt svalna och blanda ner russin och kokosflingor. Förvara müslin på burk.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång