Hallonfudge

40-50 stycken 
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
100 g mörk choklad
1 1/2 msk koncentrerad hallonsaft

Gör såhär: Vispa ut kakaon i grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker, sirap och smör. Koka upp och koka smeten till 124 grader. Tips: börja på en lägre temperatur (3) och när det stiger över 110 grader kan du öka (5). Det tar tid! När den är på 122 grader - var försiktig du kan nästan ta bort kastrullen nu.
Under tiden täck en form på 22*22 med bakplåtspapper. Hacka chokladen i bitar. 
När den har nått rätt temperatur, rör ner chokladen och hallonsaften och häll ned i formen. Låt kallna och skär i små bitar. Förvara kallt men inte i kylen.

Valfritt!! Spritsa några drag av smält vit choklad med plastpåse när den har stelnat och är uppskuren.  

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång