40-50 stycken
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
100 g mörk choklad
1 1/2 msk koncentrerad hallonsaft
Gör såhär: Vispa ut kakaon i grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker, sirap och smör. Koka upp och koka smeten till 124 grader. Tips: börja på en lägre temperatur (3) och när det stiger över 110 grader kan du öka (5). Det tar tid! När den är på 122 grader - var försiktig du kan nästan ta bort kastrullen nu.
Under tiden täck en form på 22*22 med bakplåtspapper. Hacka chokladen i bitar.
När den har nått rätt temperatur, rör ner chokladen och hallonsaften och häll ned i formen. Låt kallna och skär i små bitar. Förvara kallt men inte i kylen.
Valfritt!! Spritsa några drag av smält vit choklad med plastpåse när den har stelnat och är uppskuren.