Glasnudelsallad med räkor

Portioner 4

Ingredienser

300-400 g färska eller frysta skalade räkor

250 g glasnudlar

3 st medelstora morötter

1 bit gurka, ca 15 cm stor bit

1 st färsk mango (fryst går bra)

1 stor avokado

4 st salladslökar

100 g färsk babyspenat

ca 1 dl hackade jordnötter


Sås

1 bit färsk ingefära, ca 5 cm stor bit

1/2 st röd chilipeppar (eller lite sambal oelek)

2 st vitlöksklyfta

1,5 msk fisksås

2 msk japansk soja

1,5 msk risvinäger

1,5 msk honung

1 msk sesamolja

1-1,5 st lime


Till servering

svarta sesamfrön

limeklyftor

färsk koriander

Gör såhär:

Grovhacka jordnötterna.

Sås: Finhacka ingefära, chilipeppar och vitlök. Lägg över i en skål. Blanda ner fisksås, soja, risvinäger, honung, sesamolja och saft från en hel lime. Skala och hyvla morötterna i långa stripes.

Låt räkorna marinera i antingen lite av marinaden eller lite olivolja och limesaft medan du gör salladen.

Sallad: Tillaga glasnudlarna enligt förpackningens anvisning (kokas 1 minut). Skjöl nudlarna kallt, och låt rinna av ordentligt!!! (Ju mindre vatten desto bättre). Skär gurka i stavar eller i bitar. Skär mango och avokado i tärningar. Skiva salladslök (inte för tunnt). 

Ta fram en rymlig skål och lägg i glasnudlar, häll på såsen och blanda väl. Tillsätt morötter, gurka, babyspenat, salladslök. Lägg på avokado, mango och jordnötter. Toppa med koriander och räkor. Strössla över sesamfrön och servera med limeklyftor.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång