
Gillad zucchini med tabbouleh & fetaost

2 msk sesamfrön
1 msk sumak (eller citronzest)
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 msk torkad oregano
Fetaostkräm
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
1 st vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
salt och peppar
Tabbouleh
250 g bulgur
1 st rödlök
4 st tomater
50 g bladpersilja
1 st grönsaksbuljongstärning
2 st vitlöksklyftor
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
salt och peppar
Grillad zucchini
2 st zucchini
salt och peppar
olivolja
Gör såhär:
Förberedelser: koka bulgur med grönsaksbuljong. Skär zucchini i sneda skivor, 0,5 cm tjocka. Krydda med salt och låt vattnas.
Za'atar: rosta sesamfrön. Lägg över i en liten skål och blanda samtliga ingredienser.
Fetaostkräm: Blanda samtliga ingredienser.
Tabbouleh: Finhacka rödlök. Tärna tomat. Finstrimla bladpersilja. Lägg allt i en salladskål och blanda ner pressad vitlök, vitvinsvinäger, olivolja, salt och svartpeppar. Vänd ner bulgurn.
Grillad Zucchini: Tänd grillen eller hetta upp ett gjutjärn. Torka av zucchinin. Gnid in snittytorna med olivolja och grydda med peppar. Grilla zuccinin tills den fått färg. Krydda med za'atar.
Servera!