Friterad räkboll med kimchi

ca 7-8 bollar 


1 burk räkor (liten - vi hade 200g)
2 vårlökar
2 rivna vitlöksklyftor
1 cm riven ingefära
2 tsk sesamolja 
1/2 tsk fisksås
2 msk japansk soja
3 msk cream cheese
2 msk kimchi

2-3 dl panko
2 ägg
2 dl rapsolja 


Gör såhär: Låt räkorna rinna av i en sil. Torka torra med hushållspapper och grovhacka sedan räkorna. Finhacka vårlök och kimchi. Riv ingefära och vitlök och lägg allt i en bunke. På med sesamolja, cream cheese, soja och blanda ihop till en smet. Låt eventuellt stå till sig i kylen en liten stund så att det ska sätta sig. Forma till bollar och vänd först i panko, sen i uppvispat ägg och sist i panko igen. Ett tips är att försöka "trycka fast" pankot på bollen vid första paneringen. Fritera snabbt i het rapsolja så att de blir gyllene och frasiga på alla sidor. Det behöver inte vara så mycket olja att det måste täcka hela bollen! Låt rinna av på hushållspapper en stund. Servera som de är eller med en klick majo, soja eller chiliolja.
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång