Falafel med tahinisås

3-4 portioner 

Falafel
2,5 dl grovt hackad lök
3 vitlöksklyftor
200 g kokta kikärtor (100 g okokta)
1 dl persilja
1 dl koriander
0,5 tsk salt
1 krm chili pulver
1 tsk kummin 
1 tsk bakpulver 
0,5 dl mjöl 

Tahinisås
1 1/2 dl yoghurt 
3 msk tahini
1 msk citronjuice 

Gör såhär: mixa löken i en mixer och lägg i en skål åt sidan. Mixa kikärtor, persilja, koriander, salt, chili pulver och kummin utan att göra det till en puré. Häll i löken, bakpulver och mjöl (lite mjöl i taget) till en fin deg. Lägg i en skål och låt stå 1 timme i kylen. Blanda under tiden ingredienserna till såsen och ställ i kylen. Ta ut falafeln och forma till små plättar med en glasskopa. Stek i 3 minuter på var sida. Smeta på tahinisås på ett pitabröd, strö på sallad och hackad gurka. Lägg falafeln inuti och njut. 


Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång