Brysselkål, hasselnötter & peccorino
Brysselkål, hasselnötter & peccorino

400-500 g brysselkål
1 1/2 dl hasselnötter
5 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 scharlottenlök
2 msk citronjuice
2 msk helkornig senap
1 msk honung
peccornino
Gör såhär: sätt på ugnen på 225 grader. Skär av stammen på brysselkålen och ta sedan av bladen tills du kommer till stammen. Lägg hälftenm av bladen i en skål, och hälften på ett blakplåtspapper på en plåt. Lägg den andra mängden blad i en bunke. Dela stammarna av brysselkålen i halvor och lägg på plåten. Hacka hasselnötterna i större bitar. Lägg över dem till plåten med brysselkål. Tillsätt 2 msk olivoilja och salt. Grädda i ugnen ca 10 minuter, tills de har fått lite färg.
I en liten skål, blanda scharlottenlök, citronjuice, senap, honung och resetrande olivolja. Salta och peppra. Låt stå i 10 minuter. Addera hälften av dressingen till bunken med brysselkål. Lägg över den rostade brysselkålen och nötterna. Rör lite försiktigt. Häll över i en skål, dressa med den resterande dressingen och riv över mycket peccorino. Och lite extra peppar.