Brysselkål, hasselnötter & peccorino

Brysselkål, hasselnötter & peccorino

400-500 g brysselkål

1 1/2 dl hasselnötter

5 msk olivolja 

salt och svartpeppar

1 scharlottenlök

2 msk citronjuice

2 msk helkornig senap

1 msk honung 

peccornino 


Gör såhär: sätt på ugnen på 225 grader. Skär av stammen på brysselkålen och ta sedan av bladen tills du kommer till stammen. Lägg hälftenm av bladen i en skål, och hälften på ett blakplåtspapper på en plåt.  Lägg den andra mängden blad i en bunke. Dela stammarna av brysselkålen i halvor och lägg på plåten. Hacka hasselnötterna i större bitar. Lägg över dem till plåten med brysselkål. Tillsätt  2 msk olivoilja och salt. Grädda i ugnen ca 10 minuter, tills de har fått lite färg. 

I en liten skål, blanda scharlottenlök, citronjuice, senap, honung och resetrande olivolja. Salta och peppra. Låt stå i 10 minuter. Addera hälften av dressingen till bunken med brysselkål. Lägg över den rostade brysselkålen och nötterna. Rör lite försiktigt. Häll över i en skål, dressa med den resterande dressingen och riv över mycket peccorino. Och lite extra peppar.  

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång