Bruschetta med burrata & sparris

Bruschetta med burrata & sparris

12 tunna skivor baguette, gärna levain
250 gr burrata
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
40 gr smör
2 msk pinjenötter (alt. rostade hasselnötter)
250 gr grön sparris
0,5 citron, rivet zest och pressad saft
Salt och nymalen svartpeppar
Olivolja

Gör såhär: Rosta brödskivorna på 225 grader ugn i 5 minuter. Dra vitlöksklyftan försiktigt över brödskivorna. Ringla på olivolja. Bryn smöret tills det doftar kola. Dra av från värmen och lägg i pinjenötterna. Rör om. Skär sparris i 3 cm bitar. Stek i lite olivolja i 3 minuter. Salta lätt. Skär burratan i totalt 12 bitar. 

Lägg en bit burrata på varje brödskiva, sedan på med sparris och ringla över brynt smör och pinjenötter. Riv citronzest över bruschettan och pressa lite citron över. Peppra och salta. Servera som förrätt för 4, gärna med lite italiensk chark till. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång