Brässerad purjurlök med pistagenötter
Brässerad purjurlök med pistagenötter

4 personer (gör hellre för två och ha som sidorätt)
4 purjurlökar
4 msk koncentrerad granatäpple juice (alternativt koka ner balsamico vinäger försiktigt till en glaze. OBS koka inte för länge!)
2 msk honung
4 msk olivolja
200 g fetaost
2 msk grekisk yoghurt
3 msk pistagenötter, hackade
salt och peppar
vatten
Gör såhär: Mixa fetaost, grekisk yoghurt och olivolja i en blender tills slät och fluffig.
Skär av den gröna delen av purjurlöken. Dela varje lök i två halvor, och dela varje halva på längden. Tvätta delarna under kallt vatten. Värm upp olivolja i en panna och stek de 16 halvorna på medelhög värme, med den skurna sidan nedåt. Pressa gärna ner så de får stekyta. Låt stekas ca 4-6 minuter.
Under tiden, blanda samman granatpplejuice, honung, salt och peppar i en skål.
Vänd purjurlöken och stek ytterligare 2 minuter.
Häll över granatäpple-dressingen i pannan och lite lite vatten. Stek ytterligare 3 minuter. Skaka pannan fram och tillbaka.
Lägg ut fetaostkrämen på en tallrik och placera löken i mitten. Var försiktig så att du inte får med för mycket vätska från pannan till en början. Häll hellre över lite vätska på lökarna efter att de har placerats. Annars flyter den bara ut i fetaostkrämen. Strö över hackade pistagenötter och servera!