Äppelkaka

3 skalade, urkärnade och skivade äpplen
3 1/2 dl havregryn
3 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl farinsocker
1 dl hackade hasselnötter
1 1/2 dl smält smör
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk kanel - 1/2 dl socker
Gör såhär: Smörj en form med höga kanter. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, farinsocker, smör, nötter och salt. Täck botten på formen med halva blandningen. Blanda kanel och socker med äppelklyftor och lägg ett lager av dem i formen. Tillsätt resten av blandningen. Grädda i 45 minuter i 200 grader.
Gör såhär: Smörj en form med höga kanter. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, farinsocker, smör, nötter och salt. Täck botten på formen med halva blandningen. Blanda kanel och socker med äppelklyftor och lägg ett lager av dem i formen. Tillsätt resten av blandningen. Grädda i 45 minuter i 200 grader.