Apelsinglaserad lax

600 g laxfilé 
3/4 dl apelsinsaft samt rivet apelsinskal
2/3 dl soya sås
2/3 dl honung 
1 tsk olivolja 
5 droppar tabasco
salt och peppar

Gör såhär: Blanda samtliga ingredienser utom laxen i en skål. Lägg laxen i en påse och häll i hälften av marinaden. Låt ligga i 20-30 minuter. På en ugnsplåt förbered folie och pensla försiktigt med olja. Lägg laxen på foliet, skinnet nedåt, och baka i ugnen på 200 grader i 14 minuter. Pensla på ytterligare några drag med marinaden, resterande mängd kan användas som sås. Höj temperaturen till 225 grader och baka ytterligare 1-2 minuter. Laxen ska vara runt 52 grader. Servera med matvete och smörstekt sparris/haricot verts. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång